Author
Član UIA
OLDTAJMERI Voleo bih da znam da li nekog na forumu na bilo koji način interesuju oldtajmeri. To može da bude interesovanje za bilo koji stari automobil (ili motor), čak i trkački, a verovatno će na forumu u budućnosti biti i vlasnika oldtajmera. Dok traje zatišje, tj. dok ne počne nova sportska sezona, to bi mogla da bude tema kojom se lepo može ispuniti vreme.
Ja imam jedan stari auto, samo što nažalost još nisam počeo sa restauracijom. Nadam se da će to konačno biti ovog proleća .
_________________ nesa
Posted: Wed Feb 01, 2006 12:29 am
MetalHead
Osnivač sajta - AMT»MetalHead
Hehe, jel i ovo oko njega tvoje?
Igledace fenomenalno ako se sredi kako treba... zavisi sta ima da se radi na njemu, izgleda dosta lose.
Ali treba para za to... ali bio bi bas fancy, mislim da bi mogao da ostane ljubicaste boje.
Koji auto je u pitanju i koliko je star?
Posted: Wed Feb 01, 2006 3:54 am
Cale
V.I.P.
Ja sam veliki ljubitelj automobila iz sezdesetih i sedamdesetih godina. Zelja mi je jedna Lancia Fulvia HF, ali toga ovde nema. Zato cu mozda kupiti nekog Mecu iz 70-tih, jer nisu skupi, delova ima i odrzavanje im je verovali ili ne, jeftino. Americki klasici me ne zanimaju mnogo.
Posted: Wed Feb 01, 2006 4:22 am
nesa
Član UIA
U pitanju je Fiat 1100 iz 1947, ali specijalno karoseriran. Karoserija je izrađena u radionici Stabilimenti Farina. Vlasnik, Đuzepe Farina, bio je stariji brat dobro poznatog Pinina Farine i otac ne manje poznatog Đuzepea Farine, prvog svetskog prvaka u F1!
@ Ćale:
Ako ti treba bilo šta u vezi bilo kog automobila koji te interesuje, samo se javi.
_________________ nesa
Posted: Wed Feb 01, 2006 3:56 pm
MetalHead
nesa wrote: U pitanju je Fiat 1100 iz 1947, ali specijalno karoseriran. Karoserija je izrađena u radionici Stabilimenti Farina. Vlasnik, Đuzepe Farina, bio je stariji brat dobro poznatog Pinina Farine i otac ne manje poznatog Đuzepea Farine, prvog svetskog prvaka u F1!
Wow kakav pedigre!
Ajde sredjuj to, makar neke sitnice koje ne zahtevaju puno para...
Posted: Wed Feb 01, 2006 7:50 pm
Cale
V.I.P.
Hvala Neso! Svojevremeno sam 1986 nasao jednu HF u Tuzli. Bila je na prodaju, ali kada je covek video koliko sam zabalavio odustao je od prodaje.
Taj Fiat je pravi biser.
Posted: Thu Feb 02, 2006 3:09 am
nesa
Član UIA
Pre dvadesetak dana sam konačno uspeo da otkrijem još jedan primerak automobila kao što je moj. Itenzivno se prepisujem sa vlasnikom, što će mi puno pomoći u restauraciji.
_________________ nesa
Posted: Thu Feb 02, 2006 10:13 pm
MetalHead
Jaoj sto je sladak!
Koliko vremena procenjujes da ce ti biti potrebno da ga zavrsis?
Posted: Fri Feb 03, 2006 12:49 am
NN!
Mnogo je lep auto. Zelim ti srece i jos po nesto u projektu..
Sto se mene tice jedan peugeot 504 coupe ili renault 8 gordini bih rado posedovao.
Posted: Fri Feb 03, 2006 12:56 am
vood
Re: OLDTAJMERI nesa wrote: Voleo bih da znam da li nekog na forumu na bilo koji način interesuju oldtajmeri. To može da bude interesovanje za bilo koji stari automobil (ili motor), čak i trkački, a verovatno će na forumu u budućnosti biti i vlasnika oldtajmera. Dok traje zatišje, tj. dok ne počne nova sportska sezona, to bi mogla da bude tema kojom se lepo može ispuniti vreme.
Ja imam jedan stari auto, samo što nažalost još nisam počeo sa restauracijom. Nadam se da će to konačno biti ovog proleća .
dali imate jos tai auto, jeste li poceli sa restauriranjem ili bi prodali ovakav kakav je ??
Posted: Sun Feb 10, 2008 6:31 pm
nesa
Član UIA
Restauraciju sam počeo pre godinu dana. Sve to ide jako polako, a nadam se da ću biti gotov za najkasnije dve godine. Naravno, auto nije na prodaju.
Da li ti imaš nekog oldtajmera i koja su ti interesovanja?
_________________ nesa
Posted: Fri Feb 15, 2008 2:35 pm
SLOBA
Dakle, nisam imao predstavu da u Srbiji postoji nesto ovako retko i vredno. Auto je predivan. Odusevljen sam.
Posted: Fri May 23, 2008 10:31 pm
MetalHead
Pozdrav jos jednom ljubitelju oldtajmera!
Posted: Fri May 23, 2008 11:43 pm
Talladega
V.I.P.
Veliki sam ljubitelj Americkih automobila iz 1950ih i 1960ih. Volim klasiku, ali su muscle cars ipak posebna prica.
Uskoro imam u planu kupovinu Ford Fairlane 500 iz ranih 1960ih.
Posted: Mon May 26, 2008 11:23 pm
vladimir.v
V.I.P.
Pozdrav Talladega !
Kada kupis auto posalji koju fotku naravno, i ako uslikas neki interesantan Muscle car takodje.
Inace, u Beogradu i Srbiji ima jako lepih primeraka americkih automobila iz sezdesetih i sedamdesetih kao i Klub koji ih okuplja.
Prosle godine na nasem 1.Skupu Udruzenja istoricara automobilizma bio je i jedan sjajan Cadillac Eldorado (na slikama).
Pogledaj temu "Nasi u svetskom auto-moto sportu" i ako imas neka saznanja (posebno o Pete Romcevich-u) i predloge stavi na forum.
Pozz !
_________________ Mantovano Volante
Posted: Tue May 27, 2008 7:09 am
Display posts from previous: All Posts 1 Day 7 Days 2 Weeks 1 Month 3 Months 6 Months 1 Year Sort by: Post Time Post Subject Author Ascending Descending