Author
AMT»sermilan
Par pitanja... Ćao društvo,
moje ime je Milan, vozim pod nadimkom sermilan. Do sada sam vozio samo offline trke i brze krugove.
Nedavno sam se piključio AMT timu zato što želim da se oprobam i u živim trkama...
Ajd sad pomagajte:
1. Kako se uopšte priljučuje na online (serveri i šta još)? Potpuno nov sam u ovome, pa mi trebaju saveti.
2. Konfiguracija mi je: CPU AMD Athlon 2200 (1,78 GHz), grafička GeForce FX 5200 256 MB i RAM je 1 GHz, a net je ADSL 256 Kbps. Da li je ovo dovoljno za online trkanje? Na offline trkama sa 12 vozila imam oko 20 fps, a kad sam probao sa 20 vozila slika je bila do 2 fps. Ima li neko neki savet?
Pozdrav!
Posted: Sun Jul 22, 2007 2:14 am
Boris Lozac
Pozdrav!
Ovako, najbolje da procitas sledeci post u potpunosti: http://www.automototrke.net/forum/viewtopic.php?t=1527
Tu je skupljeno skoro sve sto treba da se zna za pocetak kao i jos dosta stvari...
Ako ti posle toga jos nesto ne bude jasno, slobodno pitaj..
A da ti nabrzaka odgovorim na tvoja pitanja.
Online ides tako sto odes na Multiplayer (ili vise igraca, postoji i srpski jezik u igri) i kliknes na "display list of games" (iliti prikazu listu servera).
Sto se tice FPS-a, offline, procesor mora da ucitava fiziku od svih automobila, a online samo par njih oko tebe, tako da online radi mnogo bolje sto se tice toga. Sa tvojim kompjuterom ne mozes da teras bas sve do maksimuma, poigraj se malo sa opcijama pa vidi kako ide..
Posted: Sun Jul 22, 2007 2:49 am
Miki D
AMT»Miki D
Pozdrav!!!!
E ovako, ja imam skoro isti komp kao ti, i online radi zadovoljavajuce, fps nikad na startu ne padne ispod 20-25 (sa punim serverom) . posle oko 40-65 ali ja sam demo sto znaci da sam igrao sa max 12 igraca.
AI ti mnogo opterecuje masinu, zato ti je i fps tako slab
I net ti je ok, ja cak imam 128/64 , a igraju ljudi i sa modemom
Ostalo ti objasnio Boris
Pa se vidimo na "BeotelNet & AutoMotoTrke.net" serveru
EDIT: Borise on samo nije vozio online, ostalo mislim da zna
Posted: Sun Jul 22, 2007 3:27 am
Remedy
AMT»Remedy
Evo meni nesto pade na pamet, posto nisi vozio online. Koju verziju LFS-a imas (pise dole na ekranu kad pokrenes igru)? Moguce da si na nekom starom patchu pa zato ne vidis servere. Trenutno je aktuelan patch X10. Novije verzije ti same nude update kad odes na multiplayer, a ako si na nekom starom patchu moraces sam da skines noviji.
Posted: Sun Jul 22, 2007 3:31 am
Boris Lozac
Miki D wrote: Borise on samo nije vozio online, ostalo mislim da zna
Ma i mnogi iskusniji vozaci su mislili da sve znaju
To savetujem svim novim vozacima..
Posted: Sun Jul 22, 2007 3:35 am
sermilan
AMT»sermilan
Remedy wrote: Evo meni nesto pade na pamet, posto nisi vozio online. Koju verziju LFS-a imas (pise dole na ekranu kad pokrenes igru)? Moguce da si na nekom starom patchu pa zato ne vidis servere.
Da, verzija je X10, ali pošto sam potpuno nov u online trkanjima, mislim da je bolje da se posavetujem, nego da izigravam pametnog.
Ljudi, hvala svima na savetima!! Čim provalim sve ovo vidimo se na nekoj stazi.
Još par pitanjaca: kad dobijem listu svih servera, da li mogu na svima njima da vozim ili su neki privatni ili postoje neka druga pravila?
Na kojim seerverima je najbolje da počnem?
Posted: Sun Jul 22, 2007 8:29 pm
Boris Lozac
sermilan wrote: Još par pitanjaca: kad dobijem listu svih servera, da li mogu na svima njima da vozim ili su neki privatni ili postoje neka druga pravila?
Na kojim seerverima je najbolje da počnem?
Na privatnim serverima ima "P" pored imena...
A najbolje da dodjes na nase servere, najbolje da vezbas sa nasim ljudima, na raspolaganju su ti: "Maksnet & Serbian Racing Team", "Beotel & AMT", "AutoPlus Demo", "Mixa racing team" (mozda sam nekima pogresno odkucao naziv ali to je to otprilike...
Vidimo se na stazi!
Posted: Sun Jul 22, 2007 8:48 pm
MetalHead
Osnivač sajta - AMT»MetalHead
Pozdrav Milane
Sve su ti vec manje vise rekli...
Dodao bih samo da imas i S2 server "GromNet & Serbian Racing Team" posto te to svakako interesuje
U utorak ce biti vozen FOX u okviru mini-lige "SERT Utorkom "
Posted: Mon Jul 23, 2007 9:03 am
sermilan
AMT»sermilan
MetalHead wrote:
U utorak ce biti vozen FOX u okviru mini-lige "SERT Utorkom "
E, to bi bilo zanimljivo...
Koja staza se vozi i koliko krugova? Kako se kvalifikuje za tu trku? Ako su žive kvalifikacije, kada počinju i kada počinje trka?
Još jednom hvala svima na vremenu za odgovore na moja pitanja.
Još nešto... ako budem vozio trku sutra, unapred se izvinjavam za eventualnu glupost na stazi.
Posted: Mon Jul 23, 2007 3:22 pm
nesrulz
Milane, Metalni ti je dao link.
Pa pogledaj tamo, ima sve što te interesuje.
Vidimo se na stazi.
Posted: Mon Jul 23, 2007 3:54 pm
MetalHead
Ako se ne varam taj kombo je podesen na serveru, uvek stoji podesen od cetvrtka do utorka najmanje... pa mozes online odmah da probas malo.
Posted: Mon Jul 23, 2007 5:16 pm
Tekla
ocete li ubrzo odrzat utrku gdje bi se natjecali oni koji nisu u timovima?? a da mogi se prijavit i iz BiH ljudi
pozz od yamaha r1 (vjerojatno me znate )
Posted: Thu Dec 27, 2007 12:52 am
MetalHead
Pozdrav!
Evo vec u petak se sprema dodatak na Formula Racing League i vozice se FBM/BF1 a kako je dosta DEMO vozaca pokazalo interesovanje za trku sve su sanse da bude DEMO trka
Posted: Thu Dec 27, 2007 2:01 am
Tekla
samo da demo bude. i ja cu vozit onda.
Posted: Thu Dec 27, 2007 12:00 pm
MetalHead
Posted: Thu Dec 27, 2007 12:05 pm
Display posts from previous: All Posts 1 Day 7 Days 2 Weeks 1 Month 3 Months 6 Months 1 Year Sort by: Post Time Post Subject Author Ascending Descending